We zijn begonnen aan de 4de week en de pups beginnen nu ondernemend te worden. Nu komt de belangrijke taak om de puppy’s aan zoveel mogelijk dagelijkse dingen en geluiden te laten wennen. Dit doen we door regelmatig een cd te laten spelen met allemaal vreemde geluiden en regelmatig nieuw speelgoed te geven dat geluid maakt. Vanaf volgende week mogen de pups buiten op verkenning gaan en kennis maken met onze andere honden. Dagelijks gaan de pups verder op verkenning en lopen nu al in heel het huis rond.

Doordat mama Kara een borstontsteking heeft gekregen krijgen de puppy’s wat vroeger dan normaal  al 4 keer per dag een papje van melk en vlees. Tegen het einde van de week wordt het papje vervangen door alleen vlees. Ze drinken nog verschillende keren melkje bij mama Kara, maar de drinktijd wordt steeds korter en de tussentijd steeds langer. Dit ga ik wel beginnen afbouwen want de mama vind het niet meer zo leuk. Nu ze ook al tandjes hebben en die al goed gebruiken doen ze de mama dikwijls pijn.

De komende 3 dagen ga ik de pups terug ontwormen. Dat zal weeral een heel karwei worden want nu ze al boven de 2kg wegen en de meesten boven de 3kg moeten ze ook meer ontwormingsmiddel krijgen. Ik zal blij zijn als de 3 dagen voorbij zijn. Op 6 weken moeten ze terug ontwormt worden maar dan is het geen probleem meer dan krijgen ze een pilletje.

In het weekend krijgen de pupjes bezoek van hun toekomstige baasjes. Vanaf nu kunnen de baasjes met de puppy’s spelen en knuffelen en nu beginnen de puppy’s ook met hun baasje te spelen.

Ik hoor de baasjes wel elke week hetzelfde zeggen “amai die zijn nogal gegroeid”.