Rottweiler pups info

Info Rottweiler pups

Onze pupjes worden geboren en groot gebracht in huiselijke kring .

De eerste week proberen wij zo min mogelijk mensen bij de pups en moeder te laten dit om de moeder te laten herstellen en ziektes te voorkomen bij de pups.
Rond de drie weken hebben ze niet meer genoeg aan alleen moedermelk en krijgen ze vast voedsel bij, geleidelijk aan stukjes vlees en hierna gaan ze over op brokjes. Hun oogjes zijn dan ook al open en ze gaan al meer bewegen.

Vanaf deze tijd begint ook de socialisatie met allerlei speeltjes, geluiden zoals een radio en natuurlijk mensen met in het bijzonder kinderen. We zijn erg veel met de pups bezig.
In de 2de, 4de en de 6de week worden ze ontwormd. Op 6 weken komt onze dierenarts Bart De Winter langs om de pups de nodige inentingen te geven, te chippen en DNA te nemen van elk pupje. Dit wordt gedaan om te controleren of het DNA overeen komt met dat van de ouders.

De nieuwe baasjes krijgen begeleiding van ons met het uitzoeken van de juiste pup, elk pupje heeft zijn eigen karakter. Ook krijgen ze een speeltje mee naar huis waar de nestgeur nog aan zit. De nieuwe baasjes krijgen een boekje mee met de stamboom, HD en ED, grafiek met gewichten van de pups en geboorte uur, hoe moet ik mijn pup opvoeden en een voedindingsadvies. Een usb-stick met alle foto’s en filmpjes van geboorte tot de pupjes 7 weken zijn.

Alle pups krijgen een stamboom st.Hubertus, rond 6 weken komt de Rottweilerclub nestcontrole van de pups doen. Dit wordt gedaan om te zien dat de pups beantwoorden aan de rasstandaard van de rottweiler