Wat gaat de tijd snel, de puppies worden vandaag al 5 weken. De pups blijven nu al wat langer wakker en worden steeds actiever en het is leuk om te zien dat ze elke dag nieuwe dingen ontdekken. De bijtfase is begonnen en niks is nog veilig, het is toch veel plezanter om in uw broek, schoenen, kast te bijten, uw veters lostrekken enz. dan met hun speelgoed te spelen. En het liefst van al bijten ze in uw handen, benen, gezicht wat moet mensenvlees toch lekker zijn.

De karaktertjes beginnen zich ook zichtbaar te maken en de rangordespelletjes worden steeds heviger. Soms moet ik al eens tussen komen om hun te laten zien wie de baas is. Ook mama Niki moet de pups regelmatig eens corrigeren maar dat hoort bij de opvoeding.

De pups krijgen nu 4 keer per dag vlees en wij laten ze bij de mama nog 3 keer per dag melkje drinken. Binnen enkele dagen ga ik puppybrokken mengen met hun vlees om zo stilaan over te schakelen op alleen puppykorrels. Zodat ze tegen dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan alleen nog maar puppybrokken eten.

Door het slechte weer van de afgelopen week zijn de puppies nog niet naar buiten geweest. Ik hoop dat deze week eens op een namiddag het zonnetje schijnt zodat ze buiten ook alles leren kennen. Nieuwe geluiden, spelen met mijn andere honden, ook zij zullen de pups corrigeren zodat ze ook hun regeltjes leren kennen bv. als ze willen gaan melk drinken bij hun. Dan kan ik ook beginnen met het aanleren om buiten op het gras pisje en kakje te gaan doen.

Voor de nieuwe baasje is het volgend weekend de grote dag. Dan mogen ze komen kiezen welk hun pupje wordt. Dat zal weeral zoals bij elk nestje heel moeilijk worden.