De tijd vliegt voorbij, de puppies worden vandaag al 5 weken. De pups blijven nu al wat langer wakker en worden steeds actiever en het is leuk om te zien dat ze elke dag nieuwe dingen ontdekken. De bijtfase is begonnen en niks is nog veilig, het is toch veel plezanter om in uw broek, schoenen, kast te bijten, uw veters lostrekken enz. dan met hun speelgoed te spelen. En het liefst van al bijten ze in uw handen, benen, gezicht wat moet mensenvlees toch lekker zijn.

De karaktertjes beginnen zich ook zichtbaar te maken en de rangordespelletjes worden steeds heviger. Soms moet ik al eens tussen komen om hun te laten zien wie de baas is. Mama Kara moet de pups regelmatig eens corrigeren maar dat hoort bij de opvoeding.

Nu het mooi weer is zitten de pups overdag buiten. Zo leren ze nieuwe geluiden kennen, spelen met ons andere honden, zij zullen de pups mee opvoeden en  corrigeren  wanneer het nodig is, zodat ze ook hun regeltjes leren kennen bv. als ze willen gaan melk drinken bij hun. Ik ben ook al begonnen met het aanleren om buiten op het gras pisje en kakje te gaan doen.

De pups krijgen nu 4 keer per dag vlees met wat puppybrokken bij, een paar keer per dag drinken ze nog melkje bij mama Kara. Binnen enkele dagen ga ik stilaan overschakelen op alleen puppykorrels. Zodat ze tegen dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan alleen nog maar puppybrokken eten.