Week 6 is begonnen voor de pups. Eindelijk was het afgelopen week eens een beetje droog weer zodat de pups hun eerste stapjes naar buiten konden zetten. Mama Niki heeft haar kroost mee naar buiten genomen, dat ging vrij vlot. Eerst heeft Niki buiten een beetje rond gelopen met de puppies en dan heeft ze de puppies eens laten drinken. Als hun buikje vol was is Niki hoog en droog op de bank gaan zitten om alles goed te kunnen observeren. Ze hebben dan nog wat rond gelopen op het gras en allemaal nieuwe geluiden kunnen horen. Als ons Oni begon te blaffen dan waren ze allemaal weg. Dat was iets te veel geluid. Ik heb ze daarna allemaal terug geroepen en ze kwamen allemaal flink terug. Ondertussen zijn ze het geblaf van de grote honden al gewoon. Na een klein uurtje heb ik ze terug binnen geroepen en zijn ze allemaal als een blok in slaap gevallen.
Bekijk hier het filmpje

Zaterdag heb ik de werpbak afgebroken en twee benches gezet. Nu slapen de lawaaimakers samen in de bench en de rustige pups slapen samen in de andere bench. Zo geraken ze een bench gewoon tegen dat ze naar hun baasje mogen gaan. Wat de pups zaterdag hadden…. ik weet het niet maar ze hebben op heel de dag maar een uurtje geslapen… wat waren ze vermoeiend. Maar zondag was het veel minder, dan hebben ze bijna heel de dag geslapen zodat ze voorbeeldig waren als ze veel bezoek hadden.

In het weekend hebben ze weeral veel bezoek gekregen en de baasjes mochten hun pupje kiezen. In de loop van de week komen de andere baasjes nog een pup kiezen.

Vandaag is de dierenarts geweest om ze te onderzoeken, te enten, DNA te nemen en te chippen. Alle puppy’s zitten in topvorm heeft de dierenarts gezegd. In de loop van de week krijg ik nog nestcontrole van de Rottweilerclub.

Nu zitten ze echt in hun bijtfase en er gewoon tussendoor lopen zonder dat ze in uw broek, schoenen hangen is onmogelijk. Ook om foto’s te nemen wordt het steeds moeilijker want als je ergens gaat zitten komen ze allemaal naar u gelopen om dan stiekem eens te bijten. Want alles is toch zo fijn om in te bijten.

 

Enten

 

 

 

 

 

 

 

Chippen

 

 

 

 

 

 

 

DNA