We zijn begonnen aan de 4de week en nu komt de belangrijke taak om de puppy’s aan zoveel mogelijk dagelijkse dingen en geluiden te laten wennen. Dit doen we door regelmatig een cd te laten spelen met allemaal vreemde geluiden en regelmatig nieuw speelgoed te geven dat geluid maakt. Als het weer het toelaat kunnen ze tegen het einde van de week eens buiten op verkenning gaan en kennis maken met onze andere honden. Dagelijks gaan de pups verder op verkenning en lopen nu al in heel het huis rond.

De puppy’s krijgen al 4 keer per dag een papje van melk en vlees. Tegen het einde van de week wordt het papje vervangen door alleen vlees. Ze mogen ook nog verschillende keren melkje gaan drinken bij mama Niki. Dit ga ik wel beginnen afbouwen want de mama vind het niet meer zo leuk. Nu ze ook al tandjes hebben en die al goed gebruiken doen ze de mama dikwijls pijn. Maar de pups mogen wel tot hun 7 weken gaan drinken bij de mama of zolang ze het toelaat.

In het weekend hebben de pupjes veel bezoek gekregen van hun toekomstige baasjes. De baasjes vinden het altijd leuk als ze met de puppy’s kunnen spelen en knuffelen en vanaf nu beginnen de puppy’s ook met hun baasje te spelen en durven ze al eens in hun broek hangen. Ik hoor de baasjes wel elke week hetzelfde zeggen “amai die zijn nogal gegroeid”.